Ads 468x60px

sâmbătă, 27 august 2011

MOTD- Coco Chanel si Coco avant Chanel

 Buna fetelor,

In primul rand trebuie sa-mi cer scuze pentru aceasta perioada in care am lipsit de pe blog, am avut niste probleme de rezolvat si nu prea am mai putut posta dar acum revin in forta cu multe idei si review-uri pentru voi si cel mai important multe surprize.
De astazi vom avea o noua rubrica: MOTD (movie of the day)

O sa va prezint doua filme care mie mi-au placut foarte mult, Coco Chanel si Coco avant Chanel, cel doua filme prezinta biografia celbrei Gabrielle Chanel sau cum toti o stim Coco Chanel, fondatoarea celui mai indragit brand Chanel. Cele doua filme sunt foarte asemanatoare, difera cateva mici aspecte...

Coco Chanel




          
Fascinantă, elegantă şi imposibil de atins, Gabrielle "Coco" Chanel, a fost o fată provenită dintr-un mediu sărac, dar care şi-a văzut scăparea din acea viaţă prin munca sa. Succesul său s-a datorat talentului şi ambiţiei. A reuşit să schimbe imaginea şi rolul femeii pentru totdeauna. Dar singura sa dorinţă era să fie iubită.
Gabrielle "Coco" Chanel s-a născut pe 19 august 1883 şi s-a stins în 1971, an în care juca rolul principal în absolut tot ce făcea. Chanel a reuşit să raspundă nevoilor latente ale societăţii, de a creea o nouă viziune asupra femeii. Moda sa a produs o revoluţie. Ea a eliberat femeia din corsete şi jupoane, creând haine mult mai practice care accentuează feminitatea şi eleganţa în acelaşi timp. Haine potrivite noului rol al femeii, care nu mai este doar "păpuşa soţului", ci un individ activ din punct de vedere social.



Nota: 8/10


Coco avant Chanel 



"Coco  Chanel" urmăreşte copilăria nefericită şi prima parte a vieţii celebrei creatoare de modă franceze Gabrielle Bonheur Chanel. După moartea mamei lor, surorile Gabrielle şi Adrienne sunt abandonate de către tată într-un orfelinat, iar mai târziu sunt forţate să-şi câştige singure existenţa. După ce este cântăreaţă într-o cafenea pariziană frecventată de către soldaţi bădărani şi cusătoreasă în atelierul unui croitor de provincie, tânăra Gabrielle devine protejata bogatului Etienne Balsan şi prietena fostei iubite a acestuia pe nume Emilienne d'Alencon. Îndrăgostită de atrăgătorul englez Arthur Capel, nonconformistă şi rebelă, feministă şi încăpăţânată, Gabrielle "Coco" Chanel îşi manifestă talentul de designer vestimentar creând iniţial pălării pentru doamnele din Paris şi apoi haine simple cu o croială masculină, caracterizate prin stil şi eleganţă. Având origini modeste şi provenind dintr-o familie foarte săracă, această femeie înzestrată cu o personalitate puternică şi cu idei inovatoare a reuşit să se transforme într-un simbol mondial al succesului şi al libertăţii de expresie artistică.  Filmul este bazat parţial pe lucrarea biografică "L'irreguliere" a autorului Edmonde Charles-Roux.


 Nota: 7/10

Mie mi-au placut amandoua dar sincer primul, Coco Chanel mi s-a parut mai bine realizat, vi le recomand pe amandoua. Sper sa va placa :) 

Va pup,

Lexy 

0 comentarii: